неделя, 13 март 2011 г.

Кайсиев сладкиш

Калсическия сладкиш на мама - бърз и много вкусен....






РЕЦЕПТАТА:

За тестото:

1 и 1/2 чаена чаша брашно

1 чаена чаша захар

1 чаена чаша кисело мляко

1 бакпулвер

1 чаена лъжичка канела

1 супена лъжица мед

2 яйца

1/2 чаена чаша олио


Тестото:

Сухите продукти - брашно, бакпулвер и канела се смесват добре. Течните продукти - яйца, олио, захар, кисело мляко, мед също се смесват добре до получаване на равномерна консистенция. Двете субстанции се разбъркват до получаване на рядко тесто.


За кайсиевия топинг:

1 буркан кайсиев компот

Кайсиев топинг:

Течността на компота се отстранява докато останат само плодовете. Опитайте се да изберете компот с по-твърди плодове, защото те служат и за декорация на сладкиша. Колкото по-правилна е формата им толкова по-красиво изглежда.

Сладкиша:

Намашежете тава 20см с масло по всички страни. Наредете центрично кайсиевите плодове на дъното на тавата. Кайсиите се редят с въртешността си нагоре, защото след изпичане сладкиша се обръща с дъното нагоре и така кайсиите са обърнати с външната си обвивка навън. След като наредите кайсиите изсипете тестото отгоре. Печете в предватително загратя до 180 градуса фурна за 30-40 мин.

ENJOY:))




Няма коментари:

Публикуване на коментар